top of page
  • Skribentens bildEric Davidsson

Höjt tak på rutavdrag för städtjänster: Vad innebär det för dig?

Regeringen har nyligen beslutat att höja taket på rutavdraget för städtjänster, vilket innebär att fler hushåll nu kan dra nytta av större skattereduktioner för dessa tjänster. Men vad betyder detta i praktiken och hur kan det påverka dig som konsument? För mer information kan du besöka vår städfirma i Malmö.


Fördelar med det höjda taket

Det nya, höjda taket gör det möjligt att dra av en större del av kostnaderna för städtjänster, vilket kan leda till betydande besparingar för hushåll som regelbundet anlitar städhjälp. Tidigare var det maximala beloppet som kunde dras av 50 000 kronor per år, men med den nya ändringen höjs detta belopp till 75 000 kronor.


Vilka tjänster omfattas?

Rutavdraget täcker en rad olika städtjänster, inklusive hemstädning, flyttstädning och fönsterputsning. Det är viktigt att notera att inte alla typer av städning kvalificerar för rutavdraget, så det kan vara klokt att konsultera med din städfirma för att säkerställa att tjänsterna du använder är berättigade.


Ekonomiska och praktiska effekter

Förutom de uppenbara ekonomiska fördelarna, kan det höjda taket också innebära en praktisk förbättring i din vardag. Med mer avdrag tillgängliga kan du överväga att anlita städhjälp oftare, vilket ger dig mer tid och mindre stress i vardagen.


Så här gör du för att nyttja det höjda taket

För att dra nytta av det höjda taket på rutavdraget, säkerställ att din städfirma är registrerad för rutavdrag hos Skatteverket. När du betalar för tjänsterna, kommer städfirman att ansöka om rutavdraget åt dig, och beloppet dras av direkt på din faktura.


Sammanfattning

Det höjda taket på rutavdraget för städtjänster är en välkommen förändring för många hushåll, som nu kan dra nytta av större skattereduktioner och därmed spara pengar. Genom att utnyttja dessa avdrag kan du förbättra din livskvalitet genom att minska bördan av hushållssysslorna.


Vill du veta mer om hur du kan dra nytta av det höjda rutavdraget för städtjänster? Kontakta oss på Effektstäd för personlig rådgivning och offerter anpassade efter dina behov.

3 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Främja återvinning på arbetsplatsen

Att implementera rutiner för återvinning på kontoret är en enkel och viktig metod för att främja hållbarhet och skapa en mer miljömedveten arbetsplats. Genom att införa tydliga återvinningsprogram och

Bình luận


bottom of page