top of page

Upptäck kraften hos bikarbonat i din hemstädning!

Att städning både kan vara en nödvändighet och en utmaning, känner vi alla till. Tänk om det fanns ett knep för att göra hela processen enklare och mer effektivare. Bikarbonat är hemligheten och något som kommer göra under i din hemstädning. Använd bikarbonat för att bli av med dålig lukt, rensa avlopp, städa badrum och mycket mer.


I detta blogginlägg delar vi rekommenderade doseringar för olika användningsområden hemma. Som med alla rengöringsprodukter rekommenderar vi att du först testar med en mindre mängd om du är osäker, och sedan gradvis ökar mängden vid behov. Det är alltid bättre att vara försiktig och öka doseringen än att överdosera från början.


Bikarbonat - ren magi för städningen 

Ingrediensen bikarbonat är en riktig hjälte när det kommer till att hålla ditt hem rent och fräscht. Det ger oändliga möjligheter och fantastiska resultat. Från att bli av med dålig lukt till att rengöra avlopp och skrubba badrummet, kan bikarbonat göra underverk på olika ytor och material.


Det bästa är att det är en ren och naturlig produkt utan tillsatser. Det är skonsamt mot miljön och säkert att använda runt din familj, husdjur och växter. Vi som städfirma i Malmö använder själva det i vår städning emellanåt. Låt oss fortsätta och ta en närmare titt på några smarta städtips med bikarbonat!


Rengöra köket

Ditt kök kan behöva lite extra kärlek då och då. Bikarbonat är perfekt för att rengöra diskhon, ugnen och spisen och med hjälp av sina egenskaper tar det bort fett och smuts på ett ögonblick. 


Har du problem med stopp i avloppet eller dålig lukt i diskhon? Då måste du testa tipset med bikarbonat, vi tror att det kan vara lösningen. Genom att hälla bikarbonat och ättika i avloppet och låta det verka kan du lösa upp stopp och få bort dålig lukt på ett naturligt sätt.


Städa badrummet med bikarbonat

När du ska rengöra badrummet är ett tips att undvika starka kemikalier och istället använda en lösning av varmt vatten och 1 dl bikarbonat. Torka därefter av ytor med lösningen för att få dem skinande rena. För extra smutsiga områden som kakelfogar kan du pudra bikarbonat, spreja med vatten och borsta bort smutsen.


Det funkar dessutom lika bra att använda för att städa toaletten. Börja med att spola så att insidan av toaletten blir blöt. Pudra sedan bikarbonat runt hela insidan av toaletten och låt det stå i minst 1 timme, helst över natten. Sedan blandar du lite ättika med vatten och häller det runt toaletten. Det kommer att börja bubbla och fräsa. Använd toaborsten för att skura runt, och du kommer att se hur rent och fräscht det blir!


Det finns inget slut på alla de sätt du kan använda bikarbonat för att städa ditt hem och det bästa av allt är att det blir så rent och fint. Inte bara det, utan det är också ett billigt och miljövänligt alternativ till kemiska rengöringsprodukter. Så nästa gång du behöver städa, ge bikarbonat en chans och upptäck kraften i det!

2 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Checklista kontorsstädning - vår arbetsbeskrivning

Vi förstår att varje kontor har sin unika karaktär och att städningsbehoven kan variera. Därför anpassar vi oss flexibelt till varje specifik situation, samtidigt som vi bibehåller en hög standard gen

Comments


bottom of page